skip to Main Content

Zondag 4 november 2012

late maaltijd in Anji-city

Na een goede nachtrust en een prima ontbijt zijn we uitgecheckt uit het hotel en doorgereden naar een mogelijke nieuwe leverancier voor uitgebreide besprekingen. We werden ontvangen in de ruime meeting room en volgens Chinese gewoonte voorzien van thee en een grote schaal mandarijntjes. De besprekingen duurde van 10.00 tot half twee en al die tijd wordt er keurig thee bijgeschonken en eet iedereen mandarijnen. Ik heb intussen rondgekeken in de showroom tussen de stalen en gezocht naar mogelijk nieuwe kleuren en patronen.

Om half twee waren de besprekingen voldoende afgerond en zijn we verder gereden naar een subcontractor die het confectioneren voor zijn rekening neemt. Ook hier hetzelfde ritueel met thee en mandarijntjes. Deze keer duurden de besprekingen minder lang. Na afloop mocht ik even in het naaiatelier kijken en naar het toilet ;-}}. Hierna hebben we afscheid genomen van de dames die bij de bespreking aanwezig waren en vervolgens stapten we in de auto voor een rit van 4 uur naar Anji-city.

Omdat we toch lang in de auto zaten konden we mooi even naar huis bellen om mijn moeder met haar verjaardag te feliciteren. We hebben gelijk de meisjes ook even gesproken en het was fijn hun stemmen weer te horen.

Onderweg hebben we nog een korte pitstop gemaakt voor de Chinese fastfood variant “Sticky rice with porkmeat ” verpakt in een bananenblad en daarna een toiletbezoek. Tegen negen uur kwamen we aan bij het hotel. Snel ingecheckt en toen met Mr Chen mee voor een late maaltijd in een lokaal restaurant hier in de stad. Ook hier zaten we in een private-room. De temperatuur hier is veel lager dan in Ningbo en Guangzhou en er is geen verwarming, dus heb ik met mijn jas aan aan tafel gezeten. Na veel eten en veel bier, terug naar het hotel voor de nacht.

Back To Top